2015. július 4., szombat

Amit a lakás előtakarékosságról tudni kell (12.rész) - A lakáskölcsön

Amennyiben az ügyfél a kiutalási idôszakban úgy találja, hogy a teljes megtakarítás (saját befizetések, állami támogatás és kamatok) nem elengedô céljai megvalósítására, élhet a Fundamenta Zrt. által felajánlott fix kamatozású, forint alapú lakáskölcsön lehetôségével.

Ebben az esetben a lakás-takarékpénztár a kölcsön folyósítása elôtt a kölcsönkérelem és a benyújtott
dokumentumok alapján adós- és ügyletminôsítést végez. A kölcsön bírálatához igazolni kell a lakáscélú felhasználást, és megfelelõ személyi és/vagy dologi biztosítékkal kell rendelkezni.

A biztosíték elsôsorban az az ingatlan lehet, amelyre a kölcsönt felhasználják, vagy amelyet a kölcsönbôl vásárolják. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. lakáskölcsön igénylése esetén kötelezôen csak 1 500 000 Ft összesített kockázat felett kér ingatlanfedezetet, melyre jelzálogot jegyeztet be.
(Azonban megfelelô jövedelemmel és adóstárssal nem rendelkezô igénylôink illetve a magasabb kockázatú kölcsöntermékeink esetében - Áthidaló Kölcsön és Azonnali Áthidaló Kölcsön - már alacsonyabb összegnél is kérünk ingatlanfedezetet illetve egyéb biztosítékokat.)

A lakáskölcsön törlesztése

Mivel ez esetben az ügyfél a kiutaláskor a teljes szerzôdéses összeget kapja meg, a lakáskölcsön
nagysága értelemszerûen a szerzÔdéses összeg és a kifizetéskori számlaegyenleg különbsége.

A lakáskölcsön kamata fix, mértéke a 4-es tarifacsalád esetében évi 3,9%, ami a törlesztési idôszak
alatt nem változtatható meg.

A kölcsönt egyenlÔ nagyságú törlesztÔ-részletekben kell visszafizetni, amelynek nagysága a szerzôdéses összeg ezrelékében van meghatározva, a tarifatáblázat szerint.

Az ügyfél már a szerzôdés megkötésekor tudja, hogy a törlesztési idôszakban pontosan meddig és mekkora részletekben kell a kölcsönt visszafizetnie.

A kiutalt lakáskölcsönt minden évben kezelési költség terheli, amelynek mértéke a mindenkori hitelév elsô napján fennálló tartozás tarifa szerinti %-a (4-es módozati család esetében évi 1%), ez a költség azonban a tarifatáblázatban megadott havi törlesztô-részletekben már benne van.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése